Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam takie pytanie. Co sadzicie o instalacji gazowej II gen. do 318 IS 1992 (przebieg 147 tys). Nie mam zbyt wiele kasy a juz dobija mnie tankowwanie benzyny pelnego baku za 260 zł i przejechanie 600 km (gdzie wiekszosc jezdze po trasie). Czytalem ze jest mnostwo opini o instalacji LPG II gen. Jak to sie naprawde sprawdza w IS-ach. W moim miescie taka instalka z tego co wiem kosztuje jakies 1800 zł, i to by bylo calkiem calkiem. (Tylko boje sie tego co ludzie pisza o wystrzalach gazu itp bo moje szzcescie do wszelkich rzeczy technicznych jest porabane i jak cos moze sie zepsuc to sie zepsuje :/ na razie na auto wydalem ponad 1700 zł na glupie diagnostyki co jest nie tak ze duzo pali i czesci a w sumie poprawa marna).
Opublikowano
wsumie tez sie zastanawiam na gaze ale ja to chyba tylko wtrysk gazu u mnie w warszawie moge taki zalozyc za 2200 z butla w kole. ale sam nie wiem moj is pali 8,5 litra w cyklu mieszanym 50\50 trasa miasto... 2 generacja to kontrowersyjna sprawa jednym chodzi super inny nie. a jak juz strzeli i przeplywomierz sie posypie to oszczednosc diabli wzieli...
Opublikowano
Hmm. To naprawde ladnie ci pali ja jezdze po malym miescie ale jak zrobilem 600 km ( z czego kolo 450 na trasie) to mi wyszlo spalanie kolo 9,5 l/100 km. Kurcze juz tyle robilem w silniku, tyle diagnostyk zeby mniej palil i nic. Na diagnostyce na kompie nawet takim od BMW nie pokazuje zadnych bledow. Pali tak jak pali i dlatego mysle o gazie. Bo jak np sprawdzalem raz jezdac 70 km tylko po miscie to mi wychodzi 11,5 l :/. A piszesz o cenie 2200 zł za wtrysk gazu? Nie znam sie na instalacjach i wtrysk gazu co mowiles to generacja III czy IV ?? I jak beda wygladaly isiagi i spalania na takiej instalce?