Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam od niedawna E39 z 2003 roku z MK4 i byłoby fajnie gdyby dało się podłączyć pendrive'a z muzyką. Oryginalnej zmieniarki też nie posiadam i dumam jak to zrobić,żeby móc sobie podłączyć pendrive i z niego słuchać muzyki - czy to w ogóle wykonalne w E39 w jakiś prosty sposób? Są niby emulatory zmieniarek ale otwieranie bagażnika i wyciąganie usb,żeby coś dograć to trochę bez sensu - chciałbym to mieć w okolicach konsoli centralnej. Widziałem kiedyś kasety magnetofonowe z kabelkiem USB,ale czy takie coś zadziała ? I czy taki kabelek się zmieści jak wsuniemy z powrotem monitor na miejsce?

Druga sprawa - autko ma moduł BT, ale po sparowaniu telefonu (Lumia 640LTE oraz Samsug A7) i wybieraniu numeru rozłącza,a jak ktoś dzwoni to i tak nie ma reakcji. Czy znalazł ktoś na to rozwiązanie (widziałem na forum tematy, ale bez efektów) czy to efekt tego,że telefony mają wyższą wersję BT i moduł nie chce z nimi prawidłowo współpracować i jedyne obejście to osobny moduł BT (i gdzie go wpiąć?)?

I czy jest gdzieś instrukcja obsługi radia w MK4 ? Głupio się przyznać,ale trochę mnie to przerasta zwłaszcza w obliczu tony opcji. Chciałbym chociaż nazwy stacji mieć, bo póki co jest Local-4 czy Local-6 i nic mi to nie mówi plus chciałbym przypisać ulubione stacje do numerków 1-6 dla wygody.

z góry dziękuję za wszelkie porady i pomoc