Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupiłem e39 w sedanie(przedlift) z radiem Soniego, bez oryginału. Samochód posiada 10 oryginalnych głośników, lecz grają tylko 3...(dolny w drzwiach kierowcy i 2 pod tylną szybą. Właściciel mówi, że głośnik od strony pasażera z przodu nie kontaktuje. 6 pozostałych głośników nie gra(4 z przodu, 2 w tylnych drzwiach).

Podłączyłem radio od znajomego- reverse rds i było to samo.

Jakie radio powinienem kupić by wszystkie głośniki zagrały? Zależy mi na tym, by wszystko było zachowane w oryginalnym wyglądzie wnętrza.

Czy może lepiej zastanowić się nad wymianą wszystkich głośników+ radia?

Z góry wielkie dzięki za pomoc :)

Opublikowano
Udało mi się dowiedzieć, że rzekomo w samochodzie jest już wzmacniacz, który uruchamia się przy oryginalnym radiu, lub innym, lecz tylko ze specjalnym adapterem. Jest to prawdą?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Temat do zamknięcia.

Audio po przejściach- odcięte gwizdki, wywalone oryginały i wrzucone dwudrożne Magnaty. Już doprowadziłem do porządku

Opublikowano

(Sory za offtop)

Tzn. na przód wrzuciłem komplet Hertz DSK 130.3( tweeter+ średnio/niskotonowy głośnik) ze zwrotnicą.

Pasuje idealnie w fabryczne miejsca. Na pewno niskotonowy jest znacznie lepszy względem fabrycznych(słuchałem), a tweeter trochę zbyt "surowy", "ostry", ale ustawiłem sobie na equalizerze i efekt jest zadowalający :) aczkolwiek zastanawiam się nad dalszą rozbudową w przyszłości( na półkę coś co trochę bardziej wypełni głębię, bassy, oraz gwizdki w tylne drzwi i wszystko pod wzmacniacz). Oczywiście zabudowane w fabrycznych miejscach, bez ingerencji w ori części