Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Jak w temacie -zaryglowałem sobie drzwi :duh: i niestety tylne lewe już tak zostały.Trochę poszukałem na forum i znalazłem kilka tematów tyczących się jednak e34 a ja mam e36.I tu pytanie jak je odryglować?Elektrykę sprawdziłem,prąd dochodzi pod sam siłownik(boczek zgodnie z sugestiami z innych postów wyciągnąłem)natomiast sam siłownik tylko lekko zabuczy ale mając wciśniętą rękę(wyczyn nie lada)i dotykając go wydaje mi się że nie wykonuje żadnego ruchu.Do tej pory zamki chodziły zawsze ok i zawsze był ryglowany,po prostu jakoś mi tak kluczyk zawsze przelatuje w tą drugą pozycję.I wczoraj zonk-nie otwiera się.Domyślam się że zamka nie uda mi się wyciągnąć,myślałem nawet o wycięciu sobie kątówką takiego trójkąta pod szybą trójkątną tylną ,tylko czy to coś da?A może jest jakaś zapadka którą moźna odblokować od środka?I zaznaczam raz jeszcze,że chodzi o tylne drzwi,więc żaden kluczyk nic nie da.Proszę o pomoc,każda sugestia będzie mile widziana! :modlitwa:

Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20
Opublikowano

Problem rozwiązany-w sumie odpisuje sam sobie ale jak ktoś będzie taki miał kiedykolwiek to sobie poradzi.

otóż trzeba wyciąć szlifierką trójkąt w drzwiach po wewnętrznej stronie dokładnie pod okienkiem trójkątnym,będzie widoczny siłownik centralnego,naciąć obudowę od przodu i ją ściągnąć.U mnie powodem był kawałek plastiku który się złamał i wpadł w ślimacznicę,plastik usunąłem,nasmarowałem,dorobiłem z innego kawałka plastiku nakładkę na obudowę siłownika i chodzi jak ta lala,łącznie z ryglowaniem

Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20