Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem z dodaniem nowego FA do samochodu.

Chciałem zakodować Launch Control. Zakodowalem w modul EGS oraz DSC2 gdzie włączyłem LC ale nic to nie dało. Na zagranicznych forach troche poczytałem i podobno trzeba dodać opcje wyposażenia 2TB - sport automatic transmission. Do tej pory wszystko jest Ok.

Gdy przychodzi pora na zmianę FA dodaje nowy wpis, zatwierdzam zmiany po czym klikam Calculate FP i wyskakuje mi błąd cos w stylu "nie znaleziono nastepujących wpisów w FP2" cos w ten deseń - dokładnie nie pamietam.

Patrzyłem na tytoriale itp ale nic mi to nie pomaga i nie wiem o co chodzi, że nie chce się to dodać. Część ludzi mow, że trzeba usunąć wpis 205 i zamiast tego dodać 2TB. U mnie wpisu 205 także nie ma.

Stanąłem w miejscu i co dalej pomysłów nie mam. Fabrycznie nie mam sportowego automatu dla sprostowania.

Opublikowano
O temacie bez zmiany FA pierwsze słysze. Możesz cos wiecej na ten temat powiedziec?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O temacie bez zmiany FA pierwsze słysze. Możesz cos wiecej na ten temat powiedziec?

Żebyś wiedział - jest kodowanie poprzez zmianę FA, a jest FDL kodowanie. Chcesz, przyjedź nauczę ))))) :search:

Opublikowano
AŻ poczytam na ten temat. Dzięki za pomoc z chcęcią bym skorzystał jak bedzie troche wolnego czasu :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
AŻ poczytam na ten temat. Dzięki za pomoc z chcęcią bym skorzystał jak bedzie troche wolnego czasu :)

Musisz zrobić to samo jak i z LC, tylko dla aktywacji funkcji 2TB