Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukam pomocy! W aucie podczas dodawania gazu słychać brzęczenie, grzechotanie... Podczas jazdy przy dodawaniu gazu jest to samo. Auto słabsze, zamulone. Dodam jeszcze ze przy zahamowaniu obroty czasem spadną do ok 500 (normalnie jest ok 700; czy nie za malo?) i wracaja, przy czym słychać jakby się auto przyduszalo. W ASO Świlcza wymienili mi 2 elektrozawory, mówiąc ze to to, oddali auto mowiac ze jest OK ze świecąca kontrolka żółtą check engine, mówiąc ze to sonda lambda - do obserwacji... Jednym slowem olali mnie...

Link do nagrania objawów (dźwięk): https://clyp.it/nshyoqun

Będę wdzięczny za pomoc/sugestie...

Opublikowano
Podlacz pod kompa i podaj bledy, jesli grzechocze to moze vanos

Jedyny blad aktualnie to sonda lambda pre-cat. W lutym wymienialem caly silownik valvetronic, ktory padl... Wracalem wtedy w trybie serwisowym z Zakopanego 80 km/h do Rzeszowa :shock: Po wymianie autko przez 3-4 m-ce chodzilo jak zloto... Problemy pojawily sie po gwaltownym zahamowaniu... Po 2 km zaczelo sie brzeczenie (jakby monety w puszce przy ruszaniu). Zapalil sie check engine, ktory zgasl po 30 km i glosne brzeczenie ustalo... Komp... Pojawily sie wtedy bledy elektrozaworow i to grzechotanie ktore mozna odsluchac z linka w 1 poscie, ktore mam do dzis :mad2:

Ps. Czy ktoś z klubowiczów zna mechanika z Łąki k.Rzeszowa? Podobno jest dobry... Dla ASO chyba jestem nie rentowny :( Albo zepsuli cos w lutym i nie chca sie teraz przyznac...