Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Transmitter FM - pobór prądu.

Od niedawna jestem właściciel pięknej BMW, a że ma ona jedynie oryginalne radio, postanowiłem zainwestować w Transmitter FM. Działa bardzo zacnie, dźwięk jest naprawdę przyzwoitej jakości, no ale to inny temat.

Chodzi o to, że właśnie się zorientowałem, że zapalniczka w BMW daje napięcie cały czas, nawet przy wyłączonym i zamkniętym aucie. Z tego, co widzę, transmitter nie ma w ogóle możliwości bycia wyłączonym inaczej niż poprzez wyjęcie go z gniazda zapalniczki. Co nie jest taką łatwą sprawą, bo siedzi bardzo ciasno. Średnio mi się widzi wyjmowaniu go każdorazowo przy zostawianiu samochodu.

Moje pytanie - ile takie ustrojstwo pobiera prądu i czy zostawienie go na dłużej grozi rozładowaniem aku?

Opublikowano

W E-46 zasila cały czas.

Także ponawiam pytanie - ile taki podświetlenie ekranu w transmiterze może brać prądu? Zegarek przy radiu chyba cały czas wyświetla godzinę w sumie?