Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W innym watku pytalem o to ale w sumie to juz jest inny temat.

Czy te lampy, Bixenon LCI lift beda pasowac do mojej wersji z 2007 sprzed liftu? w sensie wielkosci - czy beda pasowac?

czy beda dzialac?

Z tego co wiem to trzeba by sterownik przekodowac?

I czy te sa orginalne?

http://allegro.pl/reflektory-bmw-e70-x5-bixenon-lci-lift-i6149289678.html

Dzieki

Pawel

Opublikowano

Lampy pasuja z lci do pre lci

Sam robilem takiego moda

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
  • 4 tygodnie później...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam Koledzy. Zmieniłem lampy na lift+moduł+kodowanie lampy świecą super ale przestał działać alarm, lampki wnętrza po otwarciu samochodu z kluczyka gasną same po około 10s nawet jak otworze drzwi też gasną, jeżeli auto zostawię otwarte podejdę i otworze drzwi lampki wnętrza się nie zapalają. Czy ma ktoś jakiś pomysł co zrobić żeby działało wszystko tak jak działało przed zmianą na lift. Bardzo proszę Kolegów o pomoc bo jest to dość denerwujące. Z góry dziękuję za każdą podpowiedz.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam Koledzy. Zmieniłem lampy na lift+moduł+kodowanie lampy świecą super ale przestał działać alarm, lampki wnętrza po otwarciu samochodu z kluczyka gasną same po około 10s nawet jak otworze drzwi też gasną, jeżeli auto zostawię otwarte podejdę i otworze drzwi lampki wnętrza się nie zapalają. Czy ma ktoś jakiś pomysł co zrobić żeby działało wszystko tak jak działało przed zmianą na lift. Bardzo proszę Kolegów o pomoc bo jest to dość denerwujące. Z góry dziękuję za każdą podpowiedz.

Pozdrawiam[/quote

Dodam jeszcze że kierunki nie mrugają przy zamykaniu i otwieraniu samochodu. Moja Bunia jest z 2007.04 miał ktoś może takie problemy.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Halo halo czy nikt nie miał takich dziwnych objawów po zmianie na lift. Bardzo Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dziękuje za pomoc Kolego sfinks. Moduł podobno kodowali 2 razy i za każdym razem działa tak samo, podpinamy stary i jest oki.
Opublikowano

Czyli nie zakodował sie wcale prawdopodobnie bądź nie mają pojecia co i jak zmienić

A ich wyjaśnienie jakie jest ????

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak mnie pamięć nie myli to mowa była ze może być coś z zamkiem kierowcy i o czymś co znajduje się pod deską rozdzielczą ale niestety nie pamiętam co to :duh:. Podjadę jeszcze raz na kodowanie i dowiem się dokładnie.

Dziękuję i pozdrawiam.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Było kodowane opcją +MUEH oraz zmieniona data fa i problem nadal wystepuję. Po podłączeniu do komputera wyskoczyły błedy na styki zamków przód i tył tzn błedy zwarcia. Usunięte zostały tool32. Poniwne kodowanie modułu frm - bez poprawy. Dodam że moduł był już raz naprawiany i podejrzewam tu jego uszkodzenie, ponieważ podczas próby przeprogramowania go winkfp lub ista-p wywala błąd. Czy mieliście taki przypadek?? może błąd leży po stronie uwalonego modułu frm. Dodam jeszce że moduł jest założony frm3 ahl a lampy są założone nieskrętne ale myśle że to nie jest powodem tej usterki.