Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z mocą i na pewno chodzi o przepływomierze, samochód raz jedzie a częściej nie jedzie tylko zamula. Na komputerze wywala błąd przepływomierza ale nie pokazuje którego.

Teraz tak : Jeden przepływomierz odepnę i samochód jedzie jak powinien, odepnę drugi a pierwszy wepnę to znów jedzie dobrze natomiast jak są dwa wpięte to nie jedzie i muli okropnie. Kupiłem przepływomierz nr 3 i z nim tak samo kombinowałem to obojętnie który jak jest 1 wpięty to jest dobrze a jak są 2 to już jest cykr, może jakieś zwarcie się robi i te kable się łączą gdzieś ze sobą ? a może jezdzić na 1 przepływomierzu ?? wydaje mi się i tak że na jednym to nie jest to samo co na obydwóch.

Ostatnia rzecz : przy przepaleniu silnika porządnie wtedy jak mocy nie brakuje rozpędzając się od 0-120 km/h w górnych granicach tj 100-120 kmh zawsze zgaśnie silnik "tak jakby coś strzeliło" zjadę na bok odpalę ponownie i jest wszystko jak było. Na początku myślałem że skrzynia się wysypała ale to będzie spowodowane tym dławieniem powietrza.

??