Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz uwalony laser to spróbować płyty czyszczącej nie zaszkodzi. Możesz też napęd rozkręcić i wyczyścić ręcznie. Mi czyszczenie na rok pomogło. Potem wymieniłem sam laser, który wytrzymał 13 miesięcy. Od dwóch lat mam zakupiony w ASO cały mechanizm z laserem za coś koło 400 zł i to jest najlepszy wybór. Wymiana banalna.
Opublikowano

dobra biore sie za czyszczenie (spirytus m.i.ua :) ), obecnie po nagraniu mapy na cd mam komunikaty naprzemiennie:

d1a66f6e97ce1.jpg

182524ae0a1e4.jpg

jak czyszczenie nie pomoze kupuje modul z aso tylko poprosze o konkretny link pozdr

Opublikowano
Jak nie pomoże czyszczenie to dzwonić do aso podać siedem ostatnich znaków VIN i zamówić mechanizm lasera. Potem wyjmujesz DVD zdejmujesz pokrywę odkręcasz cztery śrubki torx i odpinasz dwie taśmy,wymieniasz mechanizm i składasz w odwrotnej kolejności i po robocie.
Opublikowano

zrobione niestety nic to nie dalo, czy moze ktos mi podac link do aso calego tego modulu w dobrej cenie:

---

7a31365677a99.jpg

b16c29ff14e8e.jpg

7b4671cd92599.jpg

afbdc1ee3642d.jpg

pozdr

Opublikowano
Jak czyszczenie nic nie dało to zadzwoń do najbliższego aso i podaj końcówkę VIN 7znaków i Ci ściągną. Ja czekałem dwa dni, a cena poniżej 400zł za cały mechanizm,nie sam laser.http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=AN35-EUR-05-2001-E46-BMW-325i&diagId=65_1650
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przeciez to winy płyty. wkładałeś inną ??