Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszyskich

Jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem E61 530xd. Do tej pory(i mam nadzieję, że tak będzie nadal) nie narzekam na moje auto. Niedługo wybieram się w dłuższą podróż zagraniczną i chciałbym rozwiać pewne wątpliwości. Auto ma założone opony typu Runflat - co się stanie z napędem x-drive jeżeli uszkodzeniu ulegnie jedna z opon i będę musiał kilka lub kilkanaście kilometrów dojechać do serwisu? Czy muszę wymienić wszystkie opony jeżeli jedna zostanie nieodwracalnie uszkodzona? Mało prawdopodobne jest to że w obcym kraju w ciągu jednego dnia kupię używaną oponę tej samej marki i o podobnym zużyciu bieżnika. Na jednym z forów próbowano "dotknąć" temat, ale nie było jednoznacznej odpowiedzi tylko przechwalanie się wiedzą, które do niczego nie doprowadziło.

Pozdrawiam i proszę o radę,

Opublikowano

tez o tym mysle niekiedy....ja manADAC....a jak sie te gumy skoncza to nie kupie napewno run flat-ow.

zwlaszcza w pl na bocznych drogach zle sie prowadzi (245/40/18)

jak kupilem auto to oponki byly super p-zero i dlatego je jeszcze mam :D

pozdro