Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyskoczył mi taki błąd, po ponownym odpaleniu komunikat znikł. Sprawdziłem ciśnienie w oponach i jest ok. Co mogę zrobić żeby komunikat się nie pojawiał?

Czy w moim e70 z 2007 roku wersja US są czujniki ciśnienia w felgach czy liczy z czujników ABS?

Opublikowano
Wersja US ma czujniki w kołach. Bynajmniej moja również. Mam jeszcze E90 z US a tam już liczy z ABS po obrocie koła. A wywaliło usterkę TPMS czy jakiegoś koła? Podłącz pod kompa, to będzie zapisany w pamięci z nr błędu.
Opublikowano

Właśnie że był dokładnie taki komunikat jak w temacie, nie pisało nic o żadnym kole.

Co do czujników czy można to jakoś sprawdzić bez zdejmowania koła bo kupiłem felgi i nie wiem czy muszę się rozglądać za czujnikami? Komputer pokładowy nie pokazuje mi ciśnienia w kołach tylko koło świeci się na zielono. Po rozkodowaniu vin pisze S2VB Tyre pressure control (TPC).

Czy czujniki to tylko z oryginału czy może jest jakaś sprawdzona firma którą można zakładać?