Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim BMW e90 320d nagle przestały działać piloty, ani nie otwierają ani nie zamykają (są to piloty ładujące się w stacyjce). Samochodem mogę normalnie jeździć, muszę jedynie otwierać auto z mechanicznego kluczyka. Sytuacja jest o tyle dziwna, że wszystko działała bez problemu. Któregoś dnia zaparkowałem pod IKEą i jak wróciłem, to pilot nie działał i jak się okazało komputer w samochodzie się zresetował, zostały przywrócone ustawienia fabryczne, język zmienił się na niemiecki.

Byłem z tym u mechanika - elektryka, sprawdził baterie, mają odpowiednie napięcie, pilot wysyła sygnał. Posprawdzał przewody w klapie bagażnika, podobno wszystkie są ok, żaden nie jest przerwany, w każdym jest napięcie. Podpiął też auto pod komputer, mówi że nie ma żadnych problemów z elektroniką. Generalnie stwierdził, że to mogła być jakaś próba kradzieży i pewnie trzeba zaprogramować kluczyki w serwisie.

Dzwoniłem do serwisu i mówią, że się z czymś takim nie spotkali, żeby kluczyk się rozprogramował, tym bardziej w to wątpią, ponieważ mogę jeździć - immobilajzer jest ok.

Co wy o tym myślicie ?

Opublikowano
Sprawdź bezpieczniki (w schodku przed pasażerem). Z tego co pamiętam to chyba numer 57 ale były tam chyba 3szt które mogą za to odpowiadać więc sprawdź wszystkie
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
  • 3 lata później...
Opublikowano
Miałem dokładnie to samo, wymień spalony bezpiecznik drugi od lewej na dole, zmieniłem na mocniejszy za poradą z innego forum z 15 na 20 i teraz wszystko działa idealnie. :D