Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, problem jak w temacie. Podczas jazdy na większych dziurach, a głównie po kostce brukowej piszczy coś w tylnym oparciu. na 100 procent nie jest to zawieszenie, ponieważ piszczenie znika jak rozłoży się tylną kanapę, wtedy wszystko jest ok, nic nie słychać (więc to na pewno nie zawieszenie). Piszczenie to dobiega tak jakby z dolnych zawiasów oparcia, tylko, że sprawdzałem je i wszystko tam siedzi ciasno. Na górnych zaczepach też wszystko ciasno siedzi, próbowałem nawet okleić taśmą te "dzyndzle" co wychodzą z oparcia z marnym skutkiem- nic to nie daje. Ogólnie piszczenie to nie jest jakieś uciążliwe bardzo ale ja muszę mieć wszystko na "pico bello" w samochodzie. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano

Popsikaj te zawiasy i okolice oparcia / wd40 lub sylikonem w sprayu ,ew łączenie szyby tylniej z deską z tyłu lub, możesz nasmarować też uszczelki na desce (tam gdzie opierają się oparcia siedziska)

Mi pomogła opcja numer 1.

Opublikowano
Popsikaj te zawiasy i okolice oparcia / wd40 lub sylikonem w sprayu ,ew łączenie szyby tylniej z deską z tyłu lub, możesz nasmarować też uszczelki na desce (tam gdzie opierają się oparcia siedziska)

Mi pomogła opcja numer 1.

dzięki wielkie,

popsikałem zawiasy jakimś smarem w sprayu, plus nasmarowałem tą uszczelkę, od tej pory cisza- dzięki jeszcze raz.