Skocz do zawartości

5' E60 LCI BMW 520d 2007r. - Number plate light left failure

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wymieniłem podświetlenie tablicy rejestracyjnej w E60 LCI na ledowe podświetlenie, które jest ostatnio bardzo popularne. To są całe wkłady, a nie same żarówki i bardzo ładnie to świeci. Jeździłem na tym kilka tygodni, aż tu nagle wywaliło błędy:

- Number plate light left failure!

- Number plate light right failure!

Wiem, że wielu użytkowników BMW jak i innych samochodów to zakłada i nie spotkałem się z takim problemem u kogoś. Oczywiście przestało świecić, a do tego pojawił się problem z zamknięciem bagażnika. Zatrzask bagażnika nie chciał się domknąć. Postanowiłem zdemontować podświetlenie ledowe i założyłem stare oryginalne podświetlenie. Problem z zamknięciem bagażnika ustąpił, ale podświetlenie dalej nie działa i dalej komputer sygnalizuje błędy. Sprawdziłem wszystkie wkłady podświetlenia zarówno te ledowe, jak i te oryginalne BMW na zewnętrznym zasilaczu 12V i świecą prawidłowo. Niestety w pojeździe dalej nie świecą. Przejrzałem również bezpieczniki i nie znalazłem żadnego spalonego bezpiecznika. W opisie bezpieczników nie doczytałem się, żeby podświetlenie tablicy rejestracyjnej w E60 LCI miało oddzielne bezpieczniki. Oczywiście jeśli ktoś ma wiedzę nt. konkretnych bezpieczników, to proszę o pomoc. I proszę o pomoc ogólnie w całej tej sprawie.