Skocz do zawartości

WYWALA MI BEZPIECZNIK REGULACJI LUSTEREK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dziwna srawa, otórz wywala mi bezpiecznik ustawienia lusterek. Jak srawdzam na postoju wszystko gra i buczy, chodzi lewa i prawa strona. Jak ruszę to po chwili bezpiecznik się przepala. Nie mam zielonego pojęcia, czemu tak się dzieje :jawdrop:
Opublikowano

Witam, spróbujemy coś na to poradzić. To do roboty. :)

1. Sprawdz najpierw czy nie założyłeś za słabego bezpiecznika,

2. Jeżeli bezpiecznik jest dobrej mocy to sprawdź czy nie ma przebicia lub zwarcia gdzieś na kablach.

Jeżeli to nie podziała to musisz miec coś głębszego z elektryką

POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

bezpiecznik jest ok /15/.

jak samochód stoi wszystko gra, a bezpiecznik wywala dopiero jak jadę.Gdyby było przebicie, to by wywalało od razu. nie wiem jak mam sobie z tym fantem poradzić :mad2:

Opublikowano
jak samochód stoi wszystko gra, a bezpiecznik wywala dopiero jak jadę.Gdyby było przebicie, to by wywalało od razu. nie wiem jak mam sobie z tym fantem poradzić :mad2:

Nooo, to jesteśmy w domku :mrgreen:

Ten objaw (dopóki stoi wszystko OK, gdy ruszasz - pyk! - bezpiecznik przepalony) jest klasyczny dla przetarcia / załamania kabla obwodu i jego krótkotrwałego kontaktu z masą, właśnie podczas jazdy.

Obejrzyj przewody zasilające w miejscach ich przechodzenia przez otwory technologiczne w blachach nadwozia. Sprawdź wszystkie obwody, które ten bezpiecznik obsługuje.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).