Skocz do zawartości

bmw 5gt 2.0l disel twinpower turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Pisze moj pierwszy post o opinie gt 2l twinpower turbo disel ,chcialem sie dowiedziec odnosnie spalania ,miasto ,autostrada (niepotrzebuje porowan do 535 lub 530) .Malo jest wiadomosci na temat tego 2litrowego silnika i fajnie by bylo jak ktos mial lub ma ten model i mile widziane jego opinie pod kazdym wzgledem!!!

Opublikowano
Mało ich jeździ ponieważ taka jednostka do auta ktore wazy minimum 2100kg to troche o duzo za mało. Niestety jeździć nie jeździłem gt z tym silnikiem ale co do awaryjności itp. Możesz popatrzeć na forum trójki gdzie duzo jest tam tych silników. Podejrzewam ze u nas na forum chyba nikt nie ma Gt z 2.0. Jest to zwykły dieselek który idealnie podpasuje do serii 1 czy 3. Do "siódemki" troche za mały :D
Opublikowano
Ja Ci powiem ile spali - tyle ile wlejesz, więcej nie spali
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A na poważnie to zaglądnij na spritmonitor.de

With mobilephone sent.

Opublikowano
  • Autor

Nie jestem znawca silnika dlatego tez zapytalem na forum ,wole 3l silnika bo sam mialem taki w x5 I byl nie zawodny.

Mysle ze juz sie wyleczylem z 2l bo macie racje ze duzo za maly do 2ton.Zaczynam czytam na temat 530GT.

JAKIES UWAGI PRZED KUPNEM 530GT ?

Opublikowano
posiadam 530 xd gt od nowosci przejechałem 32tyś. Narazie nic się nie dzieje, silnik raczej z tych pancernych :]
Opublikowano
  • Autor
ktory rok zaczeli dokladac xd?
Opublikowano
xDrive chyba był od zawsze, przynajmniej tak na logikę biorąc ale nie jestem pewien. Rocznik mam 2015.
Opublikowano
  • Autor
byl tylko w serii X teraz zaczeli go dokladac do reszty ,tak czy inaczej dziekowa za info