Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Po wymianie przepływomierza zdechły wolne obroty na benzynie w momencie gdy silnik jest zimny. Przed jego wymianą wszystko było ok. Przepływomierz był trochę regulowany przeze mnie i nie wiem czy czegoś nie zwaliłem. Wewnątrz przepływomierza, po płytce z elektroniką (ścieżce) porusza się metalowy "palec" zintegrowany z klapą. Czy powinien on być w maksymalnie skrajnym położeniu? W jednym z wcześniej oglądanych przepływomierzy był on ustawiony 2mm przed końcem ścieżki, po której się porusza a ja ustawiłem dosłownie na skraju. Czy może to być przyczyną moich problemów? Zaledwie 2mm różnicy i taka kicha?
Opublikowano
musisz zrobić tak poluzować sprężyne zeby ramie bylo nawet w polowie albo gdzies tam byle nie na dole potem odpalić i skręcac w dół do uzyskania wolnych obrotów ale jeszcze sprawdź szczelnosć wszystkich gum na kolektorze no i przepływka musi być z takiego modelu jaki masz
BMW sie nie psuje
Opublikowano
musisz zrobić tak poluzować sprężyne zeby ramie bylo nawet w polowie albo gdzies tam byle nie na dole potem odpalić i skręcac w dół do uzyskania wolnych obrotów

Gumy wszystkie w porządku. Którą sprężynę poluzować? Jakie ramię?

Sorry za te dziwne znaki

, ale nie bardzo kumam jak wstawić cytat. Może ktoś przy okazji napisze jak to robić.
Opublikowano

hallo a to jest M30 czy M 60 bo nie wiem czy ci dobrze radze

masz M 30 bo ruszałeś tym palcem zintegrowanym z klapą to własnie pokręć tym czarnym kółkiem zębatym poluzuje sie sprężyna i skrecaj po zapaleniu do uzyskania wolnych obrot ale żeby chodziła równo nie za mocno skręc bo na obroty nie będzie wchodzić

BMW sie nie psuje
Opublikowano

marek760i napisał:

masz M 30 bo ruszałeś tym palcem zintegrowanym z klapą to własnie pokręć tym czarnym kółkiem zębatym poluzuje sie sprężyna i skrecaj po zapaleniu do uzyskania wolnych obrot ale żeby chodziła równo nie za mocno skręc bo na obroty nie będzie wchodzić

I o to mi chodziło. Dzięki Stary. Szczerze mówiąc miałem właśnie dylemat jak mocno skręcić tą całą sprężynę i nie wiem czy czasem nie przesadziłem i stąd mój problem. Co do palca, to też myślę, że nie powinien być w takim super skrajnym położeniu bo podejrzałem w necie zdjęcia i odstęp od końca ścieżki po której się porusza to na oko około 2mm. Dziś może znajdę chwilę to się pobawię w kręcenie.