Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Koledzy, proszę Was o pomoc - jakie powinno być właściwe ciśnienie w moich kołach.

To mój pierwszy sezon z E91, którą nabyłem zimą. Kilka dni temu zmieniłem opony razem z felgami na letnie i miałem wrażenie, że cos jest mało powietrza z tyłu. Przód miał 2,0 a tył jakoś 2,1

Moje felgi to 18"

opony:

przód 225/40/18

tył 245/35/18

no i coś mi nie pasowało... bo na zimówkach oponki kleiły elegancko a te letnie dobre pirelli z bieżnikiem jeszcze 6mm i tylek tańcuje mi na dziurach, kostce brukowej, torach tramwajowych itp. Dopompowałem koła przód do 2,6 i tył na 3,0 ale nadal nie wiem czy to jest dobre ciśnienie dla tych kół.. jutro w drodze do pracy zobaczę jak auto się prowadzi. Doradźcie koledzy jakie jest właściwe cisnienie przy tej konfiguracji. Niestety moja tabliczka znamionowa nie uwzględnia takich kół

http://i.imgur.com/nJdBUQw.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rob tak jak jest napisane w prawym dolnym rogu, tam jest opisane cisnienie do 18" z wysokoscia 35 i 40

Czyli normalne obciazenie 2,1/2,6

Max obciazenie 2,6/3,1

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!