Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdybym kupował w tym momencie nowy samochód to zdecydowanie A4 B9

Jest to nowy model. W sprzedaży tak naprawdę od 2015

Jeżeli będziemy sprzedawać samochód za 6-7 lat w dalszym ciągu będzie to najnowsze produkowane A4.

A4 trzymają cenę.

F30 zostanie zapewne za ok 3 lata zastąpione nowym modelem.

Więc i spadek wartości będzie większy.

Ja nie miałem dylematu, wybrałem f30.

Audi w podobnym konfigu 20 k więcej.

Do tego kolejna sprawa był brak rwd.

Zawsze chciałem i gdyby kryterium było awd to jeszcze bym się zastanawiał....

Poza tym IMO audi w s line wygląda dużo spokojniej niż f30 w estorilu i m paku.

Dodatkowo wydech performance nie ma odpowiednika w Audi....

Autko gorzej się prowadzi, jedynie jakość wykończenia bije bmw na głowę....

Każde auto, zadbane, z pełną historia serwisowa sprzedaż po 6-7 latach w dobrej cenie.

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano
Ja nie miałem dylematu, wybrałem f30.

Audi w podobnym konfigu 20 k więcej.

Do tego kolejna sprawa był brak rwd.

Zawsze chciałem i gdyby kryterium było awd to jeszcze bym się zastanawiał....

Poza tym IMO audi w s line wygląda dużo spokojniej niż f30 w estorilu i m paku.

Dodatkowo wydech performance nie ma odpowiednika w Audi....

Autko gorzej się prowadzi, jedynie jakość wykończenia bije bmw na głowę....

Każde auto, zadbane, z pełną historia serwisowa sprzedaż po 6-7 latach w dobrej cenie.

Pozdrawiam

Mam dokładnie taki sam punkt widzenia i piszę to jako osoba która była fanem i głównie użytkownikiem Audi przez ostatnie 15 lat,tak zgodzę się materiały w B9 są o klasę lepsze niż w F30 ale wnętrze z tymi wlotami powietrza absolutnie do mnie nie przemawia.

Dodatkowo bryła F30 jest bardziej sexy :oops: , a przy tym agresywniejsza, nerki i a.eyes też robią swoją robotę i co by nie powiedzieć bez względu na zmianę kształtu są znakiem rozpoznawczym bmw, do świateł ledowych i wizerunku zew przykładam wagę i moim zdaniem audi w tej materii zaczęło błądzić

Co do napędu od kiedy przesiadłem się na 4 napęd to przestałem dywagować n.t przód vs tył, nie kupując RS czy M-ki każdy inny model to dla mnie zwykły dupowóz gwarantujący większe bezpieczeństwo, z jakimś tam zapasem mocy przydatnym w codziennym użytkowaniu, na tor to lepsze są inne wozidła dające więcej frajdy z jazdy np Caterham .

A różnice utraty wartości za 6,7 czy w moim wypadku przypuszczalnie ok 8 lat będą tak śmieszne że nie warto się nad tym zastanawiać.

p44ahXld_o.jpg