Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od dłuższego czasu walcze z trzeszczeniem w ololicy drzwi pasażera lub podajnika pasów.. Robiłem kilka testów również z opuszczoną szybą i nie moge dojsc skąd to dochodzi te irytujący hałas... dodam że od wewnątrz nie widze aby tapicerka drzwi czy ten plastik od pasów były luźne- wygląda jakby dzwięk dochodził gdzies koło ramy okien ale precież tam wszystko jest sztywne...

Może któś zna temat i by podpowiedział co to może być?

Opublikowano

Witam

Prawdopodobnie masz ten sam problem co ja w obu jedynkach. Rozwiązanie jest na zewnątrz auta a nie w środku xD. W pierwszej jedynce zrobił to serwis profesjonalną przezroczystą taśmą ( kolor auta srebrny metalik) w drugiej jedynce zrobiłem to sam czarną taśmą z OBI taką grubszą (kolor auta czarny) . Taśmę trzeba przykleić między drzwiami a nadwoziem na całej długości , przy górnej krawędzi drzwi. Taśma powinna być w miarę gruba jak na taśmę xD. Co do klejenia to polecam zamknąć drzwi i co np: 10 cm przy samej krawędzi drzwi naklejać na nadwoziu zwykłą taśmę do papieru którą później zdejmiemy, w ten sposób będziemy mieli wyznaczoną linie drzwi po ich otwarciu .

Opublikowano

Dziękuje za info .problem tez się pojawia od drugiej strony tj kierowcy ale tylko przy dużych wybojach .. Rozumie ze taśma ma być pomiędzy stykiem uszczelki drzwi i ramy auta ?

Jakiej konkretnie taśmy czarnej użyłeś ? Jakaś specjalistyczna ? Tez mam czarne auto

Opublikowano

Tak, problem jest dwustronny. Prawdopodobnie wycierają się włoski na tej taśmie na drzwiach. Pierwsza taśma to była taka do oklejania książek miała w sobie strukturę materiału i na krawędzi taśmy było widać minimalne białe nici. Wytrzymała 2 lata. Klej nie trzymał na zaokrągleniu przy tylnych drzwiach. ( brzydko to wygląda jak tylko na długości przednich drzwi się obklei nadwozie ) dzisiaj specjalnie zobaczyłem jak się trzyma 2 taśma. Sama taśma wygląda lepiej taka bardziej gumowa chyba to była jakaś antypoślizgowa. Niestety klej też już słabo trzyma ale daje rade jeszcze. Nie wiem jak sprawdza się taśma z serwisu BMW bo sprzedałem tą jedynkę xD

PS. Jeżeli twoja jest z 2009r to może być coś innego bo moje to 2005r