Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Posiadam W bagazniku Hertz DBX 30.3 + wzmacniacz mac audio mpx 4500g niestety podpiete do wszystko pod oryginalne radio. W planach mam wymienic radio na cos konkretnego Wygluszyc dzwi przednie dystanse itp+ wymiana glosnikow,

nic konkretnego jeszcze nie mam na oku licze tutaj na jakies porady co zamontowac + jakas porade jak to wszystko ze soba zgrac czy z jakims konkretnym radiem i wymiana glosnikow w drzwiach przednich nie zagluszy mi to subofera i czy wogole jest sens zostawiania subofera jesli zamontuje dobry sprzet w drzwiach.Rozmyslalem tez nad wyrzuceniem subofera z bagaznika i zamontowania 1 lub 2 glosnikow basowych w tylnej polce.

Jakies porady??

Opublikowano

Cześć.

Przerobiłem temat nagłośnienia w e46.

Całość możesz podejrzeć tutaj viewtopic.php?f=92&t=293330

Zamiast panela przedniego można zastosować zestaw odseparowany składający się z dwóch głośników zamontowanych w oryginalne miejsca.

Skrzynia wrzucona do bagażnika w e46 to dla mnie pomyłka. Tak jakbyś suba w domu zamontował w innym pokoju niż masz główny sprzęt.

Głośniki w drzwiach przednich nigdy nie zagrają tak jak subwoofer.

Głośniki w tylnej półce oczywiście można zamontować, ale jeśli chcesz wydobyć z nich bass, to półkę trzeba konkretnie przerobić, a i tak nie osiągniesz takich efektów jak z subwoofera.

Opublikowano

Jesli mogl bym zapytac czy mogl bys mi cos doradzic konkretnego? mam zamiar przeznaczyc na to jakies 1500-2000zł max pomijajac fakt ze wzmaka juz mam i subofer ew subowef zawsze mozna opchnac. niestety nie posiadam kanapy z podlokietnikiem chyba ze dorwal bym gdzies i podmienil i zastosowal patent zamontowania tam glosnika ale chyba jest problem z mocowaniem takiej kanapy na starej nie dzielonej

na 95% auto wstawie do warsztatu car audio sam nie mam czasu na takie zabawy checi i doswiadczenia. i prawdopodobnie tam tez mi doradza jak to zrobic zeby mialo to rece i nogi no ale im wiecej sie dowiem tym moze i lepiej dla mnie nie wcisna mi byle kitu :D

Lubie Glosna muzyke zarazem z mocnym bassem Ale wiadomo Za duzo kasy na to nie mam I tak samo E46 to chyba nie jest ideal zeby z niezbyt duzym nakladem uzyskac Bóg wie co

Opublikowano

Nie można od razu zakładać, że Cie oszukają. Dobre firmy dbają o swój wizerunek.

Za około 2000zł w firmie to tylko wymiana przednich głośników na dobry zestaw dwudrożny np. MOREL TEMPO. Wzmacniacz po zmostkowaniu mógłby zostać.

Szyby w rezonans nie wpadną, ale bass na nogach będzie czuć.

Lepiej zagra zestaw trójdrożny, ale to już robienie paneli - koszt około 800zł za sam panel.

Jeśli masz nie dzieloną kanapę, to albo wymiana kanapy albo daruj sobie subwoofer.

Są półśrodki jak wycinanie otworów w ściance kanapy, czy tunele (obudowa bass-reflex) prowadzone do półki - ale nie mam pojęcia czy to dobrze zagra.

Poza tym wtedy wzmacniacz do wymiany - przynajmniej ja bym wymienił.

Najlepiej jakbyś podjechał do kogoś czy do firmy(najlepiej tej co będziesz montował) i posłuchał jakiegoś systemu, i zobaczył czy Ci to wystarczy.

Opublikowano

Czytajac twoja odpowiedz nasunela mi sie chyba tylko jedna mysl

jak narazie to zrezygnuje z tego car audio poczekam na jakis przyplyw gotowki i zrobie to raz a dobrze zeby mialo to rece i nogi

A wiesz moze jak to jest z tymi kanapami czy nie bedzie problemu z mocowaniami itp? sam akurat tego jakos nie ogarne auto stoi pod domem a ja zagranica a nic sensownego na internecie nie moge znalesc

po tym co widze na allegro to jest pare modeli tych kanap z sedana jedne z zaglowkami nastepne bez jeszcze inne rozkladane na pare czesci z kolei inne sa cale :D wiadomo ci cos na ten temat?

Opublikowano

Nie przerabiałem tego tematu, więc wole nie wprowadzać w błąd, tylko czytałem gdzieś, że zabieg jest możliwy.

Najpierw, przed takimi zmianami, posłuchaj gdzieś auta z dobrym przodem - może akurat Ci to wystarczy.