Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. W ostatnim czasie przy jedzie zgasł mi nagle samochód i już nie odpalił, temperatura poszła na max, pompka od paliwa przestała chodzić a komputer nawet się nie połączył. Postanowiłem kupić sterownik o tych samych numerach. Zamontowany w samochodzie ale tu jest moje pytanie czy trzeba go osobno kodowac czy wystarczy tylko synchronizacja z ews?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety trzeba było najpierw zapytać

sam sterownik DDE to za mało trzeba było kupić zestaw startowy, czyli

DDE, EWS i kluczyk lub pestka do kluczyka

a tak to tylko jak będziesz miał EWS edytor to możesz przypisać do swojego EWS, kod ISN jest inny i żaden pa soft inny program bmw nie pomoże,

lub coś takiego

oczywiście sam program to mało potrzebny specjalny interfejs do połączenia się z EWS tak jak widziałeś na filmie

któryś z kolegów na forum tutaj ma EWS edytor kupił dla siebie (chyba Dirty lub kolega Lady poszukaj w tym temacie pisał o programowaniu E39

viewtopic.php?f=48&t=236657)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety nie pomoże, NCS i PA-SOFT i TOOL32 też,

po wymianie sterownika ,

DDE EWS i pestki uważaj jak rozbierasz kluczyk aby go nie uszkodzić możesz kupić goły bez elektroniki i tam nową pestkę włożyć oczywiście trzeba wyciąć

niestety jak masz samochód po 2001 roku to nie zakodujesz EWS do serii będzie moduł nie kodowalny NCS z powodu innego VIN którego nie można zmienić w EWS ,

ale po 2001 ews nie jest modułem komunikacyjnym (w FA e46 jest to AKMB i ALSZ)

nie wiem jak będzie z zamkiem centralnym pewnie trzeba kluczyk przypisać do samochodu

tranponder łączy się z EWS a EWS z GM5 i tak otwiera zamki ale info jest na forum jak coś

• 4 tygodnie później...