Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem na licytacji tego autka. Poszło za...... 41 400zł.

Auto miało ze dwa elementy blacharskie do robienia, miało też kilka robionych a w środku skórki już dobrze wymęczone. Jednym słowem nie było się czym zachwycać.

Pojawiło się tak nie skłamać ze 60-70 osób z czego ok 20 wpłaciło rękojmię. Ogólnie szaleństwo bo było chyba ze 3-4 chętnych do zaoferowania 40k i więcej.

Najśmieszniejsze, że osoba która wygrała, po pierwsze nie miała wystarczającej kwoty do zapłaty rękojmi(wycieczka do bankomatu przed licytacją) a po wygraniu aukcji nie miała 20% WYMAGANEJ wpłaty aby można było odroczyć płatność do jutra. W ogóle to twierdził że brakuje mu 5tys ale brzmi to podejrzanie skoro nie miał na rękojmię.... komornik przymknął oko i powiedział że zaczeka, co było dalej nie wiem

Także wg mnie JEDNA WIELKA PRZEKOMBINOWANA SZOPKA komornika i jego znajomych.

Nie zdziwię się w ogóle a raczej jestem pewien że oficjalny protokół będzie brzmiał: zgłosił się jeden chętny i kupił za cenę wywołania. Nie wierzę że jest inaczej bo nikt o zdrowym rozsądku nie zapłaciłby ponad ceny rynkowej za niezadbane auto które może nie jeździć...

Strata czasu i paliwa.

Opublikowano

Powinieneś swoje teorie spiskowe z jakimś samochodem w tle, opisać i wydać :D

"Pańskie podejrzenia są bezpodstawne, ta pani przyszła w tym kożuchu i w nim wychodzi"

Opublikowano

Nie staram się nikogo przekonać ale takie jest moje subiektywne odczucie.

Każdy ma swój rozumek i niech sam wyciągnie wnioski.

Opublikowano

Jeżeli o mnie chodzi - po "przespaniu się z tematem" odpuściłem.

Uznałem że do jazdy "na codzień" zostanę przy e39 które mimo włożonych pieniędzy i pracy ma obecinie gorsze chwile. Wiem ile kosztuje ogarnięcie stosunkowo nieskomplikowj 'piątki' i to było decydujące w kwestii brnięcia w licytację e65.