Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warto, wtryski hana albo matrix. Po taniości valtek (nie polecane z powodu niskiej trwałości)

Rozumiem, że będziesz sam to montował?

Bo żaden zakład nie podejmie się montażu taili od klienta, chyba że masz jakieś znajomości - ale wtedy byś nie pytał o to w internecie.

Opublikowano
witam dzieki za odpowiedz mam tam 2 linki odnosnie reduktora i wtryskow czytalem troche i wydaje mi sie ze to raczej dobry temat jestem mechanikiem wiec z zalozeniem nie bedzie problemu a na ustawienie pojade do kumpla tylko pytanie co mi brakuje do tej instalacji chodzi mi o przod reduktor by byl wtryski tez co dalej?
Opublikowano

Jesteś mechanikiem i naprawde nie wiesz z czego składa się instalacja lpg ? A wiesz na jakiej podstawie ona działa chociaż, że bierzesz się za montaż? W jaki sposób uzyskasz sygnał z sondy lambda? Bo przez nie prawidłowy montaż łatwo sobie zniekształcić sygnał. To samo tyczy się wiercenia kolektora ssącego pod wtryski oraz sposób montażu samych wtrysków.

https://www.google.pl/search?q=instalacja+lpg+iv+generacji&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=Uc_dVr_PB6Pg6ASVuquYDw

Do pierwszego zestawu tak na szybko brakuje wtrysków, zbiornika, przewodów ciśnieniowych, wlewu gazu i papierow od zakładu montującego żeby instalacje wbić w dowod.

Skoro masz kumpla do regulacji to nie możesz z nim tego przedyskutować? Na pewno zna się na montażu instalacji skoro reguluje mapy wtrysku lpg.

Generalnie, zastanów się jeszcze raz nad tym co chcesz osiągnąć i nad całą operacją bo później tworzą się legendy wśród ludzi, że lpg to gówno.