Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie mam problem kilka dni temu zapaliła się kontrolka od ABS i kontroli. Czasami po zapaleniu nie świeci się i nawet na postoju po chwili się zapali lub w czasie jazdy po max 4 mi. Na kompie wywaliło usterkę lewego przedniego czujnika. Kupiłem dziś ATE org i wymieniłem. Błąd dał się wykasować bo na starym nie dał się wykasować. Po chwili znowu zapala się ABS i kontrola trakcji. Proszę o pomoc co to może być.
Opublikowano
Witaj zakładałem nowy bo nie znalazłem na forum nic takiego. Są usterki opisane ale opisane są uszkodzenia sterownika i nie działający prędkościomierz. To już przerabiałem. Zapala się na postoju i jak jadę asfaltem itp. bez reguły
Opublikowano
Najprawdopodobniej sterownik.U szwagra pokazało czujnik prawy tył i po wymianie dalej kicha.Nie zawsze wraz z tym jest awaria prędkościomierza.Samemu raczej tego nie zrobisz,bo w sterowniku są delikatne przewody i jeszcze parę cienkich jak włos i trzeba mieć precyzyjny sprzęt.Wyślij do kogoś,kto to ogarnia.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Sterownik był naprawiany 5 tyg temu u gościa co robi to profesjonalnie. Może znowu padł kto wie. Może trzeba kupić drugi i po sprawie :D
Opublikowano
Szwagrowi naprawili,skasowali i nie działał.Komp nie potrafił się z nim skomunikować.Niby był gotowy do montażu czyli sprawny.Po odesłaniu stwierdzili,że nie da się naprawić i odesłali sterownik i oddali kasę.Może w Twoim przypadku naprawa też nie do końca się powiodła.Tamta firma dawała 2 lub 3 lata gwarancji.Może Twoja firma też daje gwarancję i może warto wysłać im jeszcze raz?
niema nic lepszego niż BAWARKA