Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowicze.

Jestem posiadaczem od tygodnia 520d 2007 r 163 konie w manualu.

Jechal autem zaraz po kupnie 200 km po autostradzie i nic.Nagle szarpnelo cos silnikiem i krecil sie tylko do 1500 obrotów i jak by sie dusił.Wrzucalem po kolei biegi zeby dojechac do pierwszego zjazdu.Na postoju kreci sie dalej do 1500 i silnik sie dusi, rzadna kontrolka sie nie zapala po podlaczeniu kompa tez nic nie wyskakuje.

Zgasilem silnik odpalilem ponownie przejechałem 10 km i znowu to samo.Po drugim razie jezdzilem tydzien i nic sie nie dzialo az znowu to samo zaczelo sie dziać na obwodnicy.

Znowu zgasilem i przejechalem 50 km i znowu sie dusi.

Dodam ze na miescie nic sie nie dzieje,problemy zaczynaja sie na autostradzie i przy wyzszych predkosciach i przy w miare stalej predkosci.

Co wy na to w czym moze byc problem??

Z góry wielkie dzieki za jakies porady.

Opublikowano
Witaj. Ja miałem kiedyś podobny przypadek tyle że w bmw e46 320d. Winowajcą był filtr paliwa który się rozkleił i zatykał dopływ paliwa do pompy, komp też nic nie pokazywał. Sprawdź może ten filtr tak na początek. :)