Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z chłodzeniem w mojej m54b25, wiem że to w tym aucie częste objawy.

Nie odpala mi się wentylator błąd 125 e-luefter zczytany INPa (125 Aktywacja wentylator elektryczny) i tu pytanie co można z tego wnioskować uwalony moduł ?

i błąd 123 Thermostatheizung 123 Chłodzenie, mapa sterowania termostatem (czasami pojawia się kontrolka płynu chłodniczego ale jego poziom jest w porządku) tu nie wiem o co może chodzić

auto mi się przegrzewa na postoju idzie lato i będzie nieciekawie. Dodam że jeżdżę na LPG.

Proszę o pomoc co mogę brać pod uwagę a co mogę odrzuć !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, nikt nie może mnie trochę pokierować ?, czego mogę po tych błędach się domyślić ?

Ci inpa napisał czarno na białym jakie problemy w pracy auto, co chcesz, aby ci jeszcze wytłumaczyć ?

Termostat pod wymianę, do wentylatora trzeba patrzeć co tam i jak

Opublikowano
Panowie, nikt nie może mnie trochę pokierować ?, czego mogę po tych błędach się domyślić ?

Ci inpa napisał czarno na białym jakie problemy w pracy auto, co chcesz, aby ci jeszcze wytłumaczyć ?

Właśnie chodzi mi o to żeby jak najmniej wymieniać, nie sztuką sprawne części wymieniać ;) nie znam się tak dobrze jak koledzy z forum dlatego pytam ;) bo to nie kosztuje. Dla kogoś to czarno na białym dla mnie nie koniecznie.

Wentylator na krótko jak odpali to znaczy, że mam moduł uwalony ?

A z termostatem to pewne ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie chodzi mi o to żeby jak najmniej wymieniać, nie sztuką sprawne części wymieniać ;) nie znam się tak dobrze jak koledzy z forum dlatego pytam ;) bo to nie kosztuje. Dla kogoś to czarno na białym dla mnie nie koniecznie.

Wentylator na krótko jak odpali to znaczy, że mam moduł uwalony ?

A z termostatem to pewne ?

Termostat 100% - w nim elektryczny element umiera.

No a wentylator do elektryka daj - może uratuje go jeszcze.