Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem, otóż zakupiłem sobie takie oto felgi: http://www.ladnefelgi.pl/product-pol-766-NOWE-FELGI-18-5X120-BMW-7-E34-E61-E63-E66-M3-M5.html

I mam problem, ponieważ nie wiem jaki profil/szerokość felgi wybrać, aby wyglądało to całkiem estetycznie. Myślałem nad 255/40 co o tym myślicie?

Może macie jakieś konfiguratory w których mógłbym zobaczyć jak to wygląda?

Z góry dzięki za odpowiedź, pozdro :)

P.S. Zaznaczam, że felgi mają być w BMW e90 :)

Opublikowano

Na oponie 255 przód będzie ci wystawać 27mm więcej niż standard także raczej nie wlezie, a na 225 będzie wyglądać z dupy ten przód.

Tył chyba ma większą tolerancje i raczej podejdzie.Tyle wiem z własnego rozeznania tematu bo nie dawno kupowałem felgi.

Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
Opublikowano

Kurcze do dupy, że nie mam pewności co do tego jaka opona wejdzie na przód i na tył... :/

Patrzyłem w internecie nie mam żadnego kreatora który mógłby mi pomóc rozwiązać zagadkę :(

Opublikowano

Myślę że problemu nie ma wymień dwie przednie na 8" mają na stanie takie i wtedy na przód dasz opony 225 a na tył 255.

Będę mierzył w przyszłym tygodniu swoje 8j17 ET20 z oponą 225/45/17 to dam ci znać jak to wygląda i zdjęcia wrzucę

Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
Opublikowano
225/45/17 mam założone u siebie, wygląda normalnie jak przyzwoita opona, felga jest 8j. Na tyle mam 255/40/17 na feldze 8,5j też wygląda normalnie, nawet jest więcej rantu ochronnego niż z przodu, dużo więcej.
Opublikowano

Podsumowując,

niestety zamówiłem juz 4x 9" ... Na oponkach 235/40/18 powinno ładnie siedzieć, bez otarć? Co o tym myślicie?