Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Agro-tuning nie na tym forum !!

Witajcie;

Ostatni tydzień zauważyłem, że przygasa mi prawe światło mijania - dziwne było to, że komputer nie wyświetlał żadnego błędu - a w odbiciu na autkach przede mną (przy postoju na światłach), wyraźnie było widać, że nie świeci jedno światło mijania; pomyślałem, że żarówka się "wypala" (co dziwne bo jak się przepala to na stałe).

Ponieważ nie mam Xenonów tylko halogeny (LCI), w real-oem pokazał, że mam dwie żarówki H7 (do drogowych i mijania).

Kupiłem dwie żarówki H7 ale przy próbie wymiany okazało się, że poprzedni właściciel założył w soczewki żarniki HID.

Ponieważ doszedłem do wniosku, że nie ma sensu teraz wywalać tego zestawu (skoro jest i działa a na przeglądzie nikt się nie przyczepił), chcę wymienić oba żarniki (prawy i lewy).

I teraz pytanie - czy żeby to zrobić trzeba wyjmować cały reflektor czy można od żarnika odpiąć kable?

Pytam bo wyglądają tak jak by było na stałe...

Aha - i jeśli ktoś ma przy takich wynalazkach doświadczenie, jaki żarnik będzie lepszy - 6,8,1 czy 12 tyś K?

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Opublikowano

I teraz pytanie - czy żeby to zrobić trzeba wyjmować cały reflektor czy można od żarnika odpiąć kable?

Pytam bo wyglądają tak jak by było na stałe...

Skąd my mamy wiedzieć jak poprzedni właściciel zamontował żarówkę ? równie dobrze mógł ją wkleić na poxiline , jest na stałe ? jest :)

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.