Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Mam problem ze skrzynią . Było już wiele postów ale takiego problemu jak ja mam nie widziałem . Otóż kiedy przyspieszam to auto wyje i ten 1 bieg wbija ciężko tak jak i drugi . Reszta jest okej . Redukuje tez ciężko. Na autostradzie autko przyspiesza płynnie . Auto kupiłem od ziomka , który wierzył w bajki o wiecznym olej i dopiero po 230 tysięcy wymieniłem olej ( 2 miesiące temu ) . Przed wymiana ( trochę zwlekalem moja wina) , strasznie szarpało . Zaczelo szarpac jak przeprowadzilem sie do duzego miasta i co chwile musialem stawac i ruszac .Jakoś jeździł ale teraz jest gorzej . Nie wiem czy mam nim jeździc bo nie chce skrzyni zabić . Auto jest mi dość potrzebne . Pewnie konwerter szlak trafia ale może macie jakieś doświadczenia i to coś innego . Z góry dzięki za pomoc :)
Opublikowano
Bmw e90 320d 153km , skrzynia 6hp21. Wskazówka obrotów podczas wbijania dwóch pierwszych biegów idzie lekko do góry a potem zmienia bieg . Jakby ktoś gazował na manualu . Wsteczny okej . Redukcję tez czuć trochę . Kiedy się zatrzymuje to lekko bije bieg przy redukcji .
Opublikowano
Wymieniłeś też tloczki, płytę mechatroniki itd? Przyczyną mogą być zużyte tloczki biegu 1 i 2. Lub należy przeprowadzić ponownie adaptacje skrzyni.
Opublikowano
A jeśli chodzi o wymianę odmy całej to trudne to zadanie ? Bo chcą ode mnie wyciągnąć 200 zł za wymianę . Trochę drogo :shock:
Opublikowano
Właśnie nie . Powiem im ze na pewno nie . Przecież odmawia jest koło filtra powietrza . Pewnie samemu to można dziabnąć . Samochód robie w Gorzowie u Biedrzyckich . Oni jeżdżą na szkolenia do bmw i z nimi współpracują . Ale jak się o odme spytałem to oni muszą zobaczyć gdzie ona jest :shock: to nawet ja wiem .
Opublikowano

Ja zawsze zmieniam z olejem raz do roku i za to nie place tam jest kilka srubek 200zl to jakies jaja sciagasz kilka plastikow i tyle. 15m roboty max 20zl taka usluga. 200zl zaplacilem wczoraj za wymiane wahaczy i galek w x3 gdzie troche wiecej z tym roboty jest.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk