Skocz do zawartości

Bmw e39 528i, nie odpala , jedynie z kabli , prosze o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, moje bmw odpala jedynie z kabli , wystarczy sekunda po podlaczeniu by odpaliła. Po chwili auto gasnie , pojawia sie kontrolka od alternatora , od kontroli trakcji , abs. Lpg w ogole sie nie załącza . Kolega zrobił zwarcie ( styknął ze soba kable) gdy były podłaczone do mojego akumulatora. Mogło dojść do awarii komputera? Procz tego kilka dni wczesniej wywalilo mi zaślepke od węża od chłodnicy i wylal sie caly plyn byc moze zalewajac alternator. Stalo sie to przy bardzo wysokich obrotach, zaślepka zaślepiona lecz płyn wycieka gdzieś u dołu, moze to byc uszkodzona pompa wody ?
Opublikowano

Skąd wycieka? Trzeba zlikwodować wyciek i sprawdzić ładowanie.

Wszystko jest możliwe przy zwarciu. Sprawdź ładowanie jakie jest, ale najpierw zlikwiduj wyciek ( nie klejami) tylko wymianą danej części. Klejenie nic nie da

Opublikowano
Nie jestem w stanie okreslic skad wycieka , poniewaz jestem za granicą i nie mam dostepu do kanału a silnik u dolu jest zabudowany. Jedynie widzialem pod samochodem wyciek. Im wyzsze obroty tym wiekszy wyciek. Bede musial poszukac warsztatu tylko chce orientacyjnie wiedziec co moglo ulec awarii.
Opublikowano
Mam instalacje gazowa w samochodzie , ktora w ogole sie nie włącza. Nie pojawiaja sie kontrolki ktore zawsze swieciły, nawet po wycieku calego płynu. Jest osobny bezpiecznik od gazu ?