Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przy wymianie sprężyn w aucie padł akumulator. Auto niestety już było prawie na rezerwie. Po naładowaniu auto kręci nie odpala.Dolane 10l paliwa. Brak aktualnie możliwości podpięcia komputera. Do filtra paliwa nie dochodzi paliwo, leci ino piana. Progówka pracuje dosyć głośno, po min sie wyłącza ale jak dotąd nigdy nie było problemu. Teraz pytanie może durne ale nie wiem, z której części baku paliwo idzie bezpośrednio na progówke i dalej ? Domniemam ze z lewej ? I drugie pytanie, jesli podepne pompe z prawej komory baku " na krótko " pompa powinna jakiś sygnał życia dać ? Do kostki prąd dochodzi. Kompa bede miał dopiero za tydzień a szkoda mi stówe dać pierwszemu lepszemu z kompem, dlatego kombinuje.
Opublikowano

Najprościej dolać powyżej 20l do baku i będziesz wiedział, czy padła pompa w baku.

Teoretycznie powyżej 20l progówka powinna dostać paliwo nawet z padniętą pompą w baku.

Ludzie piszą, że jak się wsłuchasz, to powinno być słychać, że pracuje spod siedzeń. U siebie nigdy jej nie słyszałem, więc nie potwierdzę na 100%.

Opublikowano

Dzięki kolego za odpowiedź :cool2:

A więc tak, wyciągnąłem pompe paliwa z baku i podpiąłem " na krótko ", pompa odpaliła. Dolałem jeszcze 10L, założyłem z powrotem. Auto odpala.

Nie wiem czy powodem była zbyt niska ilość paliwa czy może już pompa nie domaga. W razie czego nową zamawiam jutro :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Troche odświeże żeby nie zaśmiecać na nowo.

Czy ktoś miał do czynienia z pompą paliwa ( tą w baku ) marki Delphi ? Różnica w cenie miedzy Delphi a Siemens niewielka, lecz chodzi o to że w sklepie Pan Mnie zapewnia że Delphi dodaje również sitko ( to na dół pompy ) a co do Siemensa nie jest pewien czy jest w komplecie a zależy Mi na tym sicie bo mam rozwalone.