Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W warunkach takich jak teraz czyli ok. -15stopni w jakim czasie silnik osiąga wam 90stopni? bo zrobiłem dziś 15km i temperatura ledwo 60 stopni, jak wyłączyłem ogrzewanie to podniosło się do 70 a jak załączyłem to znowu spadło.

U mnie tak samo.

Dlatego kupiłem dziś komplet termostatów.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W warunkach takich jak teraz czyli ok. -15stopni w jakim czasie silnik osiąga wam 90stopni? bo zrobiłem dziś 15km i temperatura ledwo 60 stopni, jak wyłączyłem ogrzewanie to podniosło się do 70 a jak załączyłem to znowu spadło.

U mnie tak samo.

Dlatego kupiłem dziś komplet termostatów.

Tyle że ja wymieniałem termostat latem na oryginał

Opublikowano
Jeden czy dwa?

akurat u mnie jest jeden, nie ma termostatu egr`u, więc jeden.

Jak dotykam wąż idący od termostatu to jest zimny, jak dotykałem pozostałe węże z płynem to były ciepłe.

Opublikowano
Jeden czy dwa?

termostat EGRu, nie wplywa specjalnie na temperature silnika,

za temperature silnika w glownej mierze odpowiedzialny jest termostat glowny przy pompie wody,

problemow z termostatem moze byc kilka:

jesli termostat glowny sie nie otwiera, silnik bedzie sie przegrzewal, poniewaz plyn chlodzacy bedzie krazyl w malym obiegu i nie trafial do chlodnicy,

jesli jest stale otwarty, to plyn chlodzacy nie nagrzeje sie wystarczajaco,

moze tez otwierac sie zbyt wczesnie ( w nizszej temperaturze, niz powinien), wtedy tez bedzie problem z osiagnieciem 90 stopni

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Zeby8 odkrecic chlodniczke egr potrzebny jest torx 45.

Teraz pytanie którym kluczem podejdę 1/2zoll czy 3/8 albo 1/4