Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samochód BMW E60 LCI 2007 fabrycznie nie posiadał nawigacji, kupiłem więc zestaw nawigacji Business M-ASK II pochodzący z E60 z 2010 roku.

Zdemontowałem stare radio i zamontowałem kupiony czytnik nawigacji.

Niestety po włączeniu zapłonu na wyświetlaczu pojawia się komunikat:

Head Unit not coded correctly

Komunikat wyświetlany jest cały czas, nie można wejść w żadne opcje na wyświetlaczu, natomiast radio, odtwarzacz cd działa ok.

Szukałem informacji na ten temat na forum, jednak nie znalazłem żadnej odpowiedzi jak poradzono sobie z taką przypadłością.

Proszę o poradę jak sobie z tym poradzić. Posiadam interfejs D-Can, INPE, NCS.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedz. Możesz napisać bardziej szczegółowo jak to zrobic, jakie moduły zakodować (tylko CAS?) itp. Nigdy nie próbowałem tego, jedyne rzeczy jakie robiłem w NCS to aktywacja DRL i funkcje typu ryglowanie itp., ale było to kilka lat temu, a teraz znowu powróciłem do BMW.
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Cześć mam taki sam problem w E90, przyznam, że jestem zielony w kodowaniu. Możecie napisać jaki program jest do tego potrzebny i jakie pliki należy zamienic?