Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem interfejs do diagnozy mojego BMW lecz nie omeg połączyć się przez program inpa może ktoś mi powie dlaczego i poleci inny program. Bo niestety Moje BMW zgasło i już nie idzie odpalić

PS rozrząd wymieniony był

Taki mam sprzęt

Interfejs BMW K+D-CAN

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie znowu sie ktoś bawił , trybem transportowym lyb trybem uśpienia

jest w Functional Jobs, pod F5 lub F6 sleep mode tryb tryb transportowy ,

jeśli tak to trzeba wyłączyć i będzie trzeba zrobić synchronizacje DDE/CAS w silniku jest N47

a już tyle razy pisałem żeby nie robić na chybił trafił jak się nie zna

wystarczy tylko

F2 identyfikacja

F4 > F1 czytanie błędów

F4 > F2 kasowanie błędów

F5 > live data i zakładki od F1 do F8 analogowe , cyfrowe itp i tu też nie wszystko

F6 aktywacja zakładki ale tu ostrożnie, nie dotykamy kodów IMA itp

powiedz co zrobiłeś samochód nie zgasł tylko z powodu podłączenia do inpy to dobry program i interfejsu

prędzej uszkodzisz interfejs

Opublikowano
A gdzie napisałem że samochód zgasł po podłączeniu do INPY ? Inpą chciałem zdiagnozować co się stało ale nie łącze sie przez inpe. A jaką wersje inpy potrzebuje do tego modelu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz gdzies jakiegoś linka gdzie to idzie pobrać i najlepiej w języku polskim żeby to było

n47 nie ma po polsku, mogę ci tylko menu załatwić po polsku do inpy, albo mogę ci dać programik do tłumaczenia skryptów ipo

i przetłumaczysz sobie n47 na polski razem z instrukcją ,

ale jak ci szkoda wysłać sms za 2 zł to poszukaj gdzie indziej dla mnie to żadna różnica i tak nic tego nie mam ....