Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem ze swoim BMW e60 520d 2007 rocznik a mianowicie jakiś czas temu zapalaly mi się kontrolki ABS ŻÓŁTA OD RĘCZNEGO I ESP i wtedy nie działał mi ABS I ESP wyczytałem na forum że to najprawdopodobniej czujnik ABSu postanowiłem poczekać z naprawą jeszcze 3.000 km akurat tyle mi zostało do wymiany oleju... Po jakimś czasie jednak owe kontrolki zgasły i wszystko działalo jak należy... Aż do wczoraj, gdy temperatura wzrosła powyżej zera, wsiadam rano do auta, odpalam jadę pierwsze hamowanie a tu niespodzianka pedal twardy a hamulce słabe... dopiero po kilku hamowsiach wraca wszystko do normy... Orientuje się ktoś z Was co to moze być? I czy te dwie sytuację mogą być powiązane? Z góry dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi

Pozdrawiam Mateusz

Opublikowano
Byłem sprawdzić w M-Auto w Katowicach... Sprawdzili cały układ hamulcowy wszystko jest sprawne m.in pompa vacum...Wyszły błedy czujników ABSu ale we wszystkich kołach, stwierdzili że dostaje się wilgoć tam gdzieś i narazie to obserwować bo to nie są stałe błedy...