Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj się zawziąłem i znalazłem opcje na kalibracje czujnika zmierzchu\deszczu w INPA. Sama procedura przebiega prawidłowo z komunikatem o pelnym sukcesie.

Natomiast sytuacja jak była tak jest z działaniem automatycznych swiatel i zdaje sie znalazłem winowajcę. Po wejściu w Body-->Rain and Light Sensor w opcji error znalazłem to co poniżej i kasowanie tego nie pomaga bo blad wraca.

Wie ktoś co to za error? Kalibracja jak pisałem wykonana.

E R R O R M E M O R Y ---------------------------------------

Date: 22.01.2016 12:46:14 ECU: RLS_87 JobStatus: OKAY Variant: RLS_87-------------------------------------------------------------

RESULT: 1 error in error memory !-------------------------------------------------------------

A12E calibration error photosensor A12E

No matching error symptom Test conditions fulfilled Error present now and already stored Error would not cause a warning lamp to light up

Error code: A1 2E 60 FF FF =============================================================

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano
Problemem był brak linijki dot typu szyby TYP_FRONTSCHEIBE w module RLS, po wpisaniu blad znikl, udało się zrobić kalibracje czujnika i swiatla dzienne w końcu zaczely dzialac. BTW prawidłowe zakończenie kalibracji zdaje się wywoluje kilkukrotny ruch wycieraczek, po tym można poznac czy poszlo ok czy nie.
to nieprawda, że ten bigos zaszkodził