Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Przymierzam się do zakupu BMW E60 545i. Oglądałem już kilka takich aut w mazowieckim jednak nie spełniły mich oczekiwań. Postanowiłem podpytać o waszą opinię z uwagi na sporą odległość, auto stoi w Elblągu : http://allegro.pl/bmw-e60-545i-333km-skora-xenon-headup-full-opcja-i5925690354.html

VIN: WBANB31040B080016

Niestety nie znam się dobrze na autach więc proszę o waszą opinię nt. auta z ogłoszenia, może rzuci się coś wam oczy czego ja nie widzę na tych zdjęciach

Udało mi się ustalić to że w Niemczech auto miało dwóch właścicieli, malowany tylny prawy błotnik, reszta niby w orginale

Opublikowano

Vehicle Identification Number WBANB31040B080016

Type NB31

Model 545i - EUR

Development Code E60

Chassis LIM

Steering LL

Doors 4

Engine N62

Displacement 4.40

Power 245

Drivetrain HECK

Transmission AUT

Color Orientblau Metallic - 317

Upholstery Leder Dakota/schwarz - LCSW

Production Plant DINGOLFING

Production Date 2004-05-17

Options

205 Automatic Transmission Automatic Getriebe

217 Active Steering Aktivlenkung

255 Sports Leather Steering Wheel Sport-lederlenkrad

302 Alarm System Alarmanlage

320 Model Designation, Deletion Modellschriftzug Entfall

403 Glas Roof, Electric Glasdach, Elektrisch

423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours

428 Warning Triangle Warndreieck

430 Int/ext Rr Vw Mirror W Aut Anti-dazzle Innen-/aussenspiegel Aut.abblendend

431 Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d Innenspiegel,automatisch Abblendend

494 Seat Heating F Driver/front Passenger Sitzheizung Fuer Fahrer/beifahrer

502 Headlight Washer System Scheinwerfer-waschanlage

508 Park Distance Control (pdc) Park Distance Control (pdc)

522 Xenon Light Xenon-licht

590 Lt/aly Wheels/star Sp. 123 W Runflat Lm Raeder Sternsp.123 Mit Notlauf.

606 Navigation System Business Navigationssystem Business

610 Head Up Display Head-up Display

698 Area-code 2 Area-code 2

760 Individual High-gloss Satin Chrome Individual Hochglanz Shadow Line

8SA Country Spec. Release Of Navigation Laenderspez. Navi.-freischaltung

8SB Country Spec. Release Of Telematic Laenderspez. Telematikfreisch.

8SC Country Spec. Release Of Teleservice Laenderspez. Teleservicefreisch.

8SP Cop Control Cop Steuerung

801 Germany Version Deutschland-ausfuehrung

863 Europe/dealer Directory Service Kontakt-flyer Europa

879 German / On-board Documentation Deutsch / Bordliteratur

915 No Outer Skin Protection Aussenhautschutz Entfall

Standard Equipment

459 Seat Adjustm., Electr. W. Memory Sitzverstellung, Elektr.mit Memory

473 Armrest, Front Armauflage Vorn

534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik

540 Cruise Control Geschwindigkeitsregelung

548 Speedometer With Kilometer Reading Kilometertacho

563 Lights Package Lichtpaket

785 White Direction Indicator Lights Weisse Blinkleuchten

851 Language Version German Sprachversion Deutsch

Jeśli jest to VIN od tego auta, to jak widzisz nie jest to 09.2004 tylko 05.2004. Nie wiem co to znaczy model na rok 2005 :?: To już w maju 2004 produkują modele na 2005 :mad2: .

Handlarz pisze o bieżących serwisach w ASO - a gdzie to potwierdzenie :?: Książka kończy się prawie 4 lata temu - dalszych wpisów brak.

Posiada tablice i OC, które umożliwią bezpieczny dojazd do domu :?: Jedynie co umożliwia taki komplet to wjazd na lawetę stojącą pod bramą. To auto nie jest zarejestrowane. Zapytaj handlarza, czy jak pisakiem na kartce sobie wymyślisz jakiś numer to też możesz wracać na kołach do domu.

Auto do opłat - więc jak domniemam handlarz chce opłaty zrzucić na przyszłego kupującego ( prawdopodobnie jego pośrednictwo nie będzie nigdzie zaznaczone ). Opłat dokonuje osoba, która widnieje w umowie K-S w polu kupujący chcąca zarejestrować auto w PL. Często handlarz, żeby opłat nie robić dostaje od Turka czy innego handlera z DE umowę INBLANCO, w którą wpisuje sobie co chce. Po opłatach zrobi Ci się przeszło 40k zł, chyba że kwota na umowie będzie zaniżona...

Zauważ też, że auto zaczęło robić nagle kilometry:

19.04.2012 - 122244km

04.11.2012 - 163824km

Przez niecałe 7 miechów przeszło 40k km. Jak tak dalej jeździło to dziś mieć powinno jakieś 300-320k km . Ma wzorcowe 218k km.

Potwierdź serwisowanie w kolegi Draya, albo w ASO BMW i będziesz znać historię tego samochodu.

Zawsze zaczynaj od sprawdzenia dokumentów. Sprawdź na kogo jest umowa, czy handlarz będzie w niej figurował, czy zapłaci za lawetę gdy policja będzie miała kaprys zatrzymać samochód niedopuszczony do ruchu, sprawdź historię serwisu - ale całą - nie tylko ostatnie wpisy. Dopiero potem gdy będzie wszystko OK opłaca się jechać po samochód i go oglądać.

Nigdy odwrotnie bo można być potem strasznie zaskoczonym...

Pzdr,

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź :)

Też mi się wydaje że auto ma ponad 300 tyś km, z resztą ciężko znaleźć E60 o przebiegu poniżej trzystu tyś....

Poprosiłem draya o sprawdzenie auta, czekam na odpowiedź.

Dam znać jak się zakończył temat.

Opublikowano

Czyli mamy tak:

1.) 04.11.2012 - 163824km

2.) 30.01.2013 - 132033km

dwa wyjścia:

1. ktoś się pomylił z odczytem licznika ( wpisując stan większy niż faktyczny - w co wątpię )

2. ktoś dokonał korekty licznika po przebiegu zbliżającym się do 200k km na 132033 i pojechał do ASO. (moim zdaniem bardziej prawdopodobne ze wzgl. chociażby na brak kolejnych wpisów serwisowych. Skoro auto było w ASO 30.01.2013 to dlaczego by tego faktu nie wpisać w książkę serwisową ? Pewnie dlatego, że głupio by wyglądały w KS przebiegi ujemne ).

Opublikowano
Też mi się wydaje że auto ma ponad 300 tyś km, z resztą ciężko znaleźć E60 o przebiegu poniżej trzystu tyś....

Nie jest ciężko znaleźć e60 z przebiegiem poniżej 300 a nawet 200 ale trzeba za nie zapłacić odpowiednie pieniądze, a nie 35tys zł.

Opublikowano

Jeszcze raz dziękuję i WIELKI szacunek dla WAS!

Nie spodziewałem się tak trafnych odpowiedzi :)

Tymczasem poszukam czegoś z mniejszym przebiegiem za większe złotówki bo faktycznie za 35 tyś nie kupię dobrej 5, no przynajmniej takiej jak bym chciał.