Skocz do zawartości

[E39]530D kręci, nie odpala po rozładowaniu się akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z autem. Jest to BMW E39 530D z 2003r. Problem wygląda następująco... Przez moją głupotę rozładowałem praktycznie całkowicie akumulator (zostawiłem przez przypadek włączone pozycyjne oraz włączoną muzykę), po podłączeniu prostownika atu normalnie odpaliło, po czym je zgasiłem i poszedłem zjeść obiad. Niestety prostownik miałem tylko na chwilę więc akumulator nie naładował się. Po podłączeniu drugiego akumulatora samochód kręci, ale nie odpala. Paliwo z filtra dochodzi normalnie podczas kręcenia, kręci elegancko ale nie odpala tak jakby miał jakieś zabezpieczenie włączone. Czy jest możliwość, że podczas rozładowania się akumulatora komputer stracił pamięć zaprogramowanych kluczyków ew. immobilaizera? Centralny z kluczyka normalnie działa.
Opublikowano
Z prawej strony pod nogami w skrytce jest szafka bezpiecznikowa , bezpiecznik może być spalony (32) , lub (17) dobrze nie pamiętam , więc zajrzyj do schematu bezpieczników. przy pomniało mi się jeszcze , że może to być pompka przelewowa w zbiorniku z tyłu z prawej strony , może być zatkane sitko i jeżeli jest mało paliwa z 15l . to nie odpali. jeżeli chcesz sprawdzić to dolej 20l i parokrotnie załącz stacyjkę i później spróbuj odpalić. jeżeli to nie pomorze to pod tylnym prawym fotelem odkręć 3 śruby i odkręć nakrętkę w lewą stronę , dekiel wyjmij do góry i wyjmij pompkę paliwową , może być zatkane sitko pompki przelewowej .