Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Brakuje mi osłony (bańki) alarmu pod lusterkiem wstecznym, gdzieś wyczytałem, że ta osłona jest ruchoma i kręci się nią jeśli chce się regulować poziom ściemnienia - czy tak jest faktycznie?

I czy tą osłonę się wkręca?

Moje lusterko ma też jedną lampkę pod szkłem i z vin wynika, że powinno być ściemniane.

Dioda alarmu nie świeci :(

Opublikowano
Jezeli masz czerwona lampke to jest to lusterko fotochromatyczne samo sciemniajace sie, jezeli biala to lusterko zwykle po przekreceniu w prawo sie odwroci i nie bedzie cie oslepiac swiatlo z tylu.
Opublikowano
Jezeli masz czerwona lampke to jest to lusterko fotochromatyczne samo sciemniajace sie, jezeli biala to lusterko zwykle po przekreceniu w prawo sie odwroci i nie bedzie cie oslepiac swiatlo z tylu.

Witam u mnie jest biała osłona i lusterko fotochromatyczne, natomiast po zamknięciu samochodu nie mruga czerwona dioda tak jak to miałem w E39... wydaje mi się cze czerwona migająca dioda to alarm ale nie chce nikogo wprowadzać w błąd.

Pozdrawiam

Opublikowano
U mojego ojca w e90 jest czerwona i miga, jest alarm. Z biala raczej alarmu nie ma, aczkolwiek pewny na 100% nie jestem, ale na logike robia po to czerwone zeby bylo lepiej widac, niz zakladac kolorowa diode pod przezroczysta banke.
Opublikowano
U mojego ojca w e90 jest czerwona i miga, jest alarm. Z biala raczej alarmu nie ma, aczkolwiek pewny na 100% nie jestem, ale na logike robia po to czerwone zeby bylo lepiej widac, niz zakladac kolorowa diode pod przezroczysta banke.

W E39 miałem biała osłonę i mrugała na czerwono ale był alarm fabryczny natomiast w E87 mam taką samą ale niestety nie mruga i samochód z fabryki wyszedł bez alarmu.

Opublikowano

Panowie dziękuję za odpowiedź,

u mnie w vin nie ma informacji o alarmie, czyli jeśli mam alarm to byłby odpowiedni wpis?

..to szok, że w aucie z centralnym zamkiem może nie być alarmu ;-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W E39 miałem biała osłonę i mrugała na czerwono ale był alarm fabryczny natomiast w E87 mam taką samą ale niestety nie mruga i samochód z fabryki wyszedł bez alarmu.

W E87 mam białą osłonę i mruga na czerwono. Alarm jest fabryczny.