Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzis dzieki wlasnej głupocie załatwiłem sobie zderzak w mojej 525 E39 z oryginalnym pełnym M-pakietem.

Zahaczylem o skarpe pod garazem i zderzak poleciał w strzępy - cała prawa strone sie rozsypała (jak sie przyjrzałem okazało sie ze poprzedni wlasciciel Niemiec juz go kleił i w tym miejscu sie rozsypał).

Mam do Was pytanie - chciałbym utrzymac auto w jak najbardziej oryginalnym stanie (M pakiet w E39 jest extra) ale na nowy oryginalny zderzak za 550$ mnie nie stać. Szukałem używek ale to ciezki temat jak są to wszystkie co najmniej poklejeno jak nie gorzej.

Jako nowe sprzedaja ludzie zamienniki i tu pytanie do Was - czy np zderzak zamiennik z allegro http://allegro.pl/zderzak-bmw-e39-sedan-kombi-m-pakiet-m-power-pdc-i5856630739.html bedzie wygladal identycznie i mial te same mocowanie co oryginał?

Jeden czlowiek od BMW mowil ze oczywiscie zamienniki sa z gorszego materiału i bardziej narazone na pekanie na przyszlosc ale z drugiej strony juz raz klejone/spawane zderzaki oryginalne tez maja obnizona wytrzymalosc.

Polecil kupic zamiennik polakierowac i tyle - twierdzi ze ponoc pasuja.

Jakie jest wasze zdanie?

Bede wdzieczny za odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
podbijam pytanie. też sie zastanwiam nad takim zderzakiem z allegro. czy one po założeniu wyglądają jak ori?