Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z moim samochodem. Otóż gdy jadę około 70km/h zaczyna się taki rytmiczny stukot lub bicie z tyłu samochodu. Najpierw podejrzewałem że jest to coś z wydechem ale raczej nie. Czy to może bić jedno z tylnich kół? Dodam że nie zawsze to słyszę, zdarza się że jadę szybciej i tego nie słychać ale po zwolnieniu i ponownym przyspieszeniu znów słychać to "bicie". Czy to może być problem z układem hamulcowym? Gdy uniosłem tył do góry to tylnie koła dość ciężko się kręcą ręką, zwłaszcza jedno z nich.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możliwe, że zacisk nie odbija lub posypały się szczęki i blokują koło, felga jest gorąca z tej strony?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ok sprawdzę.

A czy takie bicie może mieć coś wspólnego z recznym? Bo ten mi słabo działa, ostatnio próbowałem go wyregulowac i na jedno kolo jakiś tam efekt jest a na drugie to praktycznie koło obraca się tak samo z recznym jak i bez.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może, ale nie musi. Możliwe i bardzo prawdopodobne, że drgania są od koła (krzywa felga lub uszkodzona opona).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

U mnie tez pojawialo sie bicie przy jakiejs predkosci, ale nie zawsze wywazylem wszystkie kola nic nke dalo, oddalem 4 felgi do prostowania (sprawdzenia) wszysko ok i dopiero po jakims czasie wpadlem na pomysl aby dotkanac felge i jedna tylna byla goraca i co sie okazalo klocek byl starty w jakichs 70% i zacisk ktory od polowy byl skorodowany poprostu sie nie cofal i trzymalo kolo, u ciebie moze reczny trzymac jak go naciagales chociaz reczny jest dosc kiepski w bmw

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk