Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, prośba o pomoc, dzisiaj w trakcie jazdy zapaliły mi się jednocześnie kontrolki od DSC, ABS i hamulca ręcznego (z tym że na pomarańczowo), jak na zdjęciu poniżej. ABS nie działa, kontrola trakcie także nie. Nie mam teraz komputera z Windowsem i nie mam jak sprawdzić w INPA. Ktoś miał taką sytuację i może podzielić jaka była przyczyną i rozwiązaniem?

Wcześniej (około godzinę przed tą sytuacją) wyłączałem kontrolę trakcji, aby zobaczyć jaka jest różnica w jeździe na śniegu z włączoną i wyłączoną. Później jechałem normalnie z włączonym systemem.

Z góry dziękuję za wsparcie.

http://pics.tinypic.pl/i/00745/svqsnq2daexi_t.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uszkodzona izolacja przewodu czujnika, niestykająca wtyczka czujnika, uszkodzony czujnik (jeden z czterech), nieodpowiednie ciśnienie w którejś oponie, rozjechana zbieżność, uszkodzony element zawieszenia, do skalibrowania czujnik skrętu..jak o czymś zapomniałem to dopisywać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Uszkodzona izolacja przewodu czujnika, niestykająca wtyczka czujnika, uszkodzony czujnik (jeden z czterech), nieodpowiednie ciśnienie w którejś oponie, rozjechana zbieżność, uszkodzony element zawieszenia, do skalibrowania czujnik skrętu..jak o czymś zapomniałem to dopisywać.

Czy każdy z tych powodów jest do sprawdzenia w INPA i ma niezależne indywidualne kody błędów?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz mieć błąd konkretnego czujnika abs, czujnika skrętu lub pompy dsc; pewnie okaże się, że jeden z czujników abs i będzie wiadomo gdzie szukać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Wyjeżdżałem teraz z garażu na stację, kontrolki zgasły, w drodze powrotnej zapaliły się ponownie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przejrzyj dokładnie przewody od czujników, potraktuj wtyczki preparatem do styków. Bardzo możliwe, że jest uszkodzona izolacja przewodu i dostaje się wilgoć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Informacyjnie: przyczyną problemu był zbyt niski poziom naładowania akumulatora. Podobno tak jest, że w przypadku dużej konsumpcji prądu odłączane są automatycznie różne systemy, w tym przypadku, DSC i ABS.