Skocz do zawartości

[E39] 530d - temat webasto i jego okolic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wydawało mi się, że taki wątek już zakładałem (po % co prawda), ale nie widzę go, więc ponawiam ;)

1) jak jest z webasto do dieselków? Czy piece i sterowniki można zamieniać? Mam spalony sterownik w piecu, którego do 530d praktycznie nie ma. Chodzi o ten z końcówką sterownika 982.

Czy wtedy jest wymagana jakaś adaptacja?

2) Czy może mi ktoś pomóc ustalić na realoem, gdzie znajdę najlepiej same kostki do webasto? Ewentualnie wiązki? Potrzebuję obu.....

http://www.realoem.com/bmw/enUS/partgrp?id=DP81-EUR-01-1999-E39-BMW-530d&mg=64&sg=65

Pozdrawiam

Leszek

Opublikowano
spalony czyli popsuty czy tylko gniazdo od zasilania upalone?bo takie rzeczy se naprawia, jak niema sterownika w sprzedaży to można całego pieca szukać- nie wiele droższe od samego sterownika,nie trzeba robić adaptacji
Opublikowano
nie było żadnych rużnic we wtyczkach oprócz tej że starsze modele miały 1 przewód więcej z 6pinowej kostki i służył on do analogowego włączenia dogrzewania,nowsze już wszystko po k-bus było włączane ale sterownik fizycznie jest ten sam