Skocz do zawartości

e39 525D 2002r wymiana elektrozaworu 4 lock up .ASB'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam drogich forumowiczow czy ktoś może kiedyś wymieniał elektrozawor 4 lock up regulujący ciśnienie w asb GM z gory dziękuje za zainteresowania Edytowane przez frykson
Opublikowano
od pewnego czasu mam problem z moim automatem Problem polega na tym ze gdy lewarek jest w pozycji P lub N kilka sekund wyskakuje blad trans failes prog... i skrzynia zaczyna szarpać najgorzej jest podczas zrzucenia biegów na nizsze gdy hamuje... ale gdy po odpaleniu auta od razu wrzuce jakis bieg to mogę jeździć cały dzień i nic nie wyskakuje i skrzynia chodzi płynnie dopóki nie włączę P lub N... byłem u magika od skrzyń na kompie wyszło błąd w układzie elektrozaworu regulacji ciśnienia 4 lock up powiedział ze trzeba wymienić pomoże? Wydaje mi się ze jakby ten elektrozawor był uszkodzony to ciągle by się coś działo ze skrzynia
Opublikowano
Szkoda... Ale już jestem umówiony w warsztacie na wymianę.. po wymianie napiszę czy pomogło może komuś kiedyś się to przyda..
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Uszkodzony sterownik skrzyni biegów. Podobno jest gdzieś pod maską wymieniony na uzywke koszt 250zl i auto zrobione