Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Niestety żywot mojej szyby dobiegł końca i mam parę pytań związanych z jej wymianą.

1. Według strony BMW do mojej jedynki potrzebna jest szyba z czujnikiem deszczu i klimatyzacją automatyczną. Czy są faktycznie dwa rodzaje pod klimę automatyczną i zwykłą ? Pytam bo najpierw chciałem się rozejrzeć za używkami, a sprzedawcy określają co najwyżej czy z sensorem czy zwykła.

2. Czy szyba po lifcie się różni od tej sprzed liftingu ?

3. Czy ktoś może potwierdzić czy nie ma problemu z przełożeniem czujnika zaparowania ze starej szyby ?

4. Zna ktoś jakiś godny polecenia punkt montażu szyb w Łodzi ? Nordglass ogarnie czy szukać gdzie indziej ?

5. Z ciekawości fajna jest szyba z tym szarym klinem ? Warto do niej dopłacać ?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zatelefonuj do Nordglassu i wszystko ci wyjaśnią co do szyby i montażu.

Co do szarego pasa przeciwsłonecznego, to wygląda on w przypadku szyb Nordglass lepiej niż w oryginalnej Bmw z zielonym pasem. Dopłata jest niewielka (kiedyś z 20-30zł) i moim zdaniem warto dopłacić.

Ja montowałem szyby w Nordglass Zielona Góra, i jestem zadowolony. Ważniejszy jest solidny montaż, niż sama szyba.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg