Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

dzisiaj przypadkowo zauważyłem kontrolke check engine świecącą na pomarańczowo. Mowie przypadkowo bo nie swieci się podczas pracy silnika. Wkładam kluczyk i naciskam tylko start bez wciskania sprzęgła, więc silnik sie nie uruchamia. Zapalają się wszystkie kontroli i po chwili zostaje tylko check engine na pomarańczowo. Wiem ze pewnie konieczne jest podpięcie pod kompa żeby cos wiecej powiedziec, ale czy ktos z Was spotkał się z czymś takim juz?

Pozdrawiam, Kamil.

Opublikowano
Jezeli masz wlaczony tylko zaplon to chech engine zawsze sie pali do momentu az auto odpalisz. Jezeli odczuwasz spadek mocy to problemow moze byc mnóstwo, podepnij pod komputer i wszystkiego sie dowiesz.
Opublikowano

Dzięki. Przynajmniej ten problem z glowy ;)

Jutro jade na wymiane termostatów bo mam max 78 stopni, średnio 70 cały czas. Przy okazji filtr paliwa dorzuce nowy bo nei wiem kiedy był wymieniany (auto kupione 2 miesiące temu).

Zastanawiam się tez nad odmą bo autko ma juz prawie 200k, wiec na pewno jest troche przypchana.

Mam jeszcze takie pytanie... Wczoraj trafiłem na filmik jak gość pokazywał objawy padnietej odmy (buczenie przy odkręceniu korka od oleju, gdy silnik chodzi). Chciałem to sprawdzić u siebie dzisiaj, ale wystarczyło lekko przekręcić korek i od razu wydostawał się olej. Nawet nie odkręcałem do końca bo mam wrażenie że byłaby fontanna. Czy to jest normalne? U niego w ogole olej sie nie wydostawal, a ja wolalem nawet go nie odkręcać jak to zobaczyłem.