Skocz do zawartości

BMW Professional nie działa CD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie.Nie czyta płyt żadnych cd,mp3 bez różnicy czy nagrywane czy oryginalne.Jak zdjąłem pokrywę to po wciągnięciu płyty nawet jej nie zakręci. Czekam na podpowiedzi.
Opublikowano
  • Autor
Jak nikt nic nie wie to może podpowiedź gdzie w Kielcach naprawić takie radio :?:
Opublikowano

JEŚLI nie kreci po włożeniu cd to :

1. brak zasilania mechanizmu lasera optyki

2. SAMA OPTYKA PADŁA

3.ZABRUDZONA ,ZAKURZONA

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za zainteresowanie. Laser przecierałem patyczkiem higienicznym. Jeśli byłby zabrudzony lub uszkodzony to nie próbowałby chociaż zakręcić płytą? Wyskakuje napis ERROR CD i wysuwa płytę.
Opublikowano
Wrzuć płytę czyszcącą i zobacz co się stanie.Jesli wyrzuci to masz już tylko dwie wersje
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Jak w temacie.Nie czyta płyt żadnych cd,mp3 bez różnicy czy nagrywane czy oryginalne.Jak zdjąłem pokrywę to po wciągnięciu płyty nawet jej nie zakręci. Czekam na podpowiedzi.

to jakoś nie dokładnie opisałeś : jak ma zakręcić płytę po wyciągnięciu ?

Opublikowano
  • Autor
Napisałem to może językiem mało profesjonalnym ale z tego co się orientuję to po wsunięciu płyty powinna się ona kręcić a w tym czasie laser zaczyna czytać. U mnie właśnie nawet się nie ruszy a żadnego oporu nie ma jak ją ręcznie próbuję ruszyć.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
OBJAW USZKODZONEGO LASERA , ZOBACZ CZY OCZKO LASERA PO WSUNIĘCIU PŁYTY ZACZYNA PODNOSIĆ SIĘ I OPUSZCZAĆ, JEŚLI TAK TO LASER DO WYMIANY