Skocz do zawartości

E90 brak kontrolek, brak zapłonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Pojawił mi się dzisiaj niemały problem z prywatnym autem, nie ukrywam że miałem startować nim z rana w długą trasę i nagle wszystko umarło...

Auto do tej pory jeździło bez najmniejszych problemów. Otworzyłem auto z pilota, lampki zapalają się w środku, wkładam kluczyk do dziury i nic, zero kontrolek, blokada kierownicy nie rusza. Kluczyk jednak w jakimś stopniu jest rozpoznawany bo się zatrzymuje w slocie a wskazówki na zegarach minimalnie drgną. Poza tym zero reakcji. Nie mogę podpiąć kompa bo nie ma zapłonu.

Odpinałem CAS itp. Bezpieczniki i przekaźniki na szybko sprawdzone, wszystko ok. Obstawiam że padło coś w CASie.

Samochód można otworzyć i zamknąć z pilota. Klemy sprawdzone. FRM i inne moduły na tyle co można sprawdzić to działają. Webasto z pilota się włącza. "Jedynie" brak reakcji na kluczyk...

Słyszał ktoś coś o podobnym problemie lub spotkał się z czymś takim?

Dopiero po 8.01 będę w stanie coś dłubnąć a auto potrzebne na już :(

Dzięki za wszelką pomoc!

Opublikowano

jak nie masz mozliwosci zrobic klona swojego CASA to ciezko. zajrzyj do tego CASa czy cos nie spalone a moze jakis zimny lut.

czytalem o gosciu ktory mail zimne luty w e60 i bral CASa do domu zeby sie nagrzał i potem jak juz sie to ustrojstwo nagrzało co pewnie spowodowało styk na sciezkach(nie wiem czy nawet nie pisał ze dmuchał w to cieplym powietrzem z suszarki)wkladal i auto smigalo .

Jak odnajdziesz problem to napisz dla potomnych co sie zadziało bo elektronika potrafi platac dziwne figle.

Sprawdz tez wiazki i piny czy nie ma tam problemu bo to tez lubi płatac figle tego typu.

Opublikowano
  • Autor

Sprawa sie wyjaśniła. Auto padło łupem nieudanej na szczeście kradzieży. Dopiero na drugi dzień doszukałem się śladów włamania do samochodu. Uszkodzili (przeprogramowali) CAS. Policyjni technicy zrobili swoje i auto pojechało lawetą do ASO z racji posiadania AC. Masakra......

Wyłamana wkładka w drzwiach, poza tym zero śladów. Dam znać jaki będzie finał sprawy.

W każdym razie dzięki za pomoc!

Opublikowano

Jakies partacze czy masz dodatkowe zabezpieczenie?

Przy takim zgloszeniu na ac traci sie znizki?

Pozdro

Opublikowano
dobrze ze masz AC to dostaniesz swiezy CAS z monachium bo ze starego chyba nie zrobisz nic jak juz tam inny program siedzi.